Gestopte wethouder Van Boekel terug te vinden op kieslijst Tweede Kamerverkiezingen: 'Nog steeds actueel en relevant'

Peter van Boekel uit Heesch staat op de regionale kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Opvallend, want begin februari legde de wethouder van Bernheze plotseling zijn taken neer.

"Van Heesch naar Den Haag", zegt Van Boekel grappend. "Nee, het is vooral ondersteunend bedoeld."

Van Boekel staat op de 54e plaats op de lijst, in kieskring 's-Hertogenbosch, achter bekende namen als Ferd Grapperhaus en Ank Bijleveld. Hij werd al voor zijn aftreden als wethouder benaderd voor een plek op de lijst. "En dat is nog steeds actueel en relevant. Ik sta nog steeds achter het gedachtegoed van de partij."

'Wopke Hoekstra doet het prima'

De voormalig wethouder werd benaderd omdat hij een wat grotere rol had in de regio, bijvoorbeeld met betrekking tot woonwagenbeleid. Van Boekel heeft goed contact met René Peters uit Oss (nummer 13 op de lijst) en Inge van Dijk (nummer vier op de lijst), die ook campagne voeren in Bernheze. "En ik vind dat lijsttrekker Wopke Hoekstra het op een prima manier doet. Ik ondersteun hem hier volledig in."

Zijn plotselinge aftreden deed veel stof opwaaien in Bernheze. "Het werk als wethouder moet bij je passen. De verhardende maatschappij trok ik niet." Verder houdt Van Boekel het bij zijn eerdere verklaring. Op de vraag of hij in zijn tijd als wethouder werd bedreigd, wil hij geen commentaar geven. In Bernheze is Van Boekel als wethouder opgevolgd door Pieter van Dieperbeek