advertentie Banner SNLR.nl

'Gestrande trein mede oorzaak van chaos in Oss'

De chaos die maandagmiddag ontstond rond spoorwegovergangen in Oss, werd mede veroorzaakt door een gestrande trein. Dat zegt een woordvoerder van ProRail.

De stilstaande trein zorgde rond 17:40 uur voor extra opstoppingen op het spoor. Die kwamen nog bovenop de drukte die de vervangende dienstregeling al veroorzaakte. Daardoor bleven spoorbomen extreem lang dicht in Oss en probeerde hier en daar een ongeduldige voetganger of fietser over te steken.

De dienstregeling in Oss is deze week helemaal omgegooid wegens werkzaamheden aan het spoor. Er rijden minder treinen en er wordt een groot aantal bussen ingezet.

ProRail heeft de politie geïnformeerd over de situatie, maar gaat zelf geen extra maatregelen treffen om te voorkomen dat mensen dinsdagochtend opnieuw de oversteek wagen. “Duidelijker dan een gesloten spoorboom kunnen we het niet maken. Iedereen weet dat je dan niet mag oversteken”, aldus de woordvoerder. “We hebben gezorgd dat de gestrande trein zo snel mogelijk weer aan het rijden was. En verder houden we de overwegen scherp in de gaten, zodat ze niet langer dan noodzakelijk dicht staan.”

De politie in Oss kon niet antwoorden op de vraag of er dinsdag tijdens de ochtendspits iets wordt ondernomen om de situatie veiliger te maken.