Getuige na autobrand: 'Het is een hype geworden in Oss'

Leo heeft zondagochtend in Berghem zijn auto kunnen redden van een vlammenzee, met dank aan zijn buurman. Twee andere voertuigen zijn verloren gegaan. 

De brandlucht is nog aanwezig als aan het begin van de middag de zon doorkomt aan de Moeshof. ''Even de auto een keer goed wassen en dan komt het goed'', zegt de buurtbewoner die geluk heeft gehad. 

Hij komt net terug van boodschappen doen. Zijn achternaam hoeft niet zo nodig genoemd. ''Ik werd wakker omdat de buurman aanbelde. Hij gaf aan dat er brand was. Toen ben ik snel gaan kijken, want je denkt natuurlijk meteen aan je eigen auto.'' 

Tekst gaat verder onder de video.

Dat bleek niet het geval. ''Gelukkig stond mijn wagen naast de twee brandende voertuigen, dat was wel een opluchting.'' De rood-witte linten zijn weg. Wat rest zijn de autowrakken en een verschroeide heg. 

Even was er nog de schrik dat het vuur verder zou overslaan, maar dat kreeg de brandweer onder controle. ''Over die helden niks te klagen, de lieden waren er al voordat ik buiten stond.'' 

Over de oorzaak van deze brand is nog niets bekend, de politie doet onderzoek en vermoedt brandstichting. ''De autobranden zijn wel een hype geworden in Oss en omgeving'', zegt Leo nuchter.  

advertentie

Lees ook deze artikelen