Bart Meesters

Gewonde bij ongeval op de Bosschebaan

Bij een botsing op de Bosschebaan tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel is woensdagmiddag een persoon ernstig gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur op de N617 tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch. Een personenauto raakte door onbekende oorzaak van de weg. Een busje kon de auto niet ontwijken en reed vanaf de zijkant tegen de auto aan. De personenauto vatte vlam. Omstanders reageerden onmiddelijk en bevrijdden de inzittende uit de auto. De politie spreekt van een heldendaad. 

De inzittende is met hulp van de omstanders ontsnapt aan de brand maar was door de aanrijding wel ernstig gewond geraakt. Een traumateam kwam ter plaatse om te ondersteunen. Het slachtoffer is daarna onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en vraagt getuigen zich te melden.

De weg is woensdagmiddag tijdelijk afgezet tussen de afrit bij het provinciehuis. en tussen de rotonde aan de Hoofdstraat in Sint-Michielsgestel.