advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gewoon Uden: 'Gemeentewerf gemeente Maashorst moet niet in Uden, maar in Zeeland komen'

Over het algemeen zijn de partijen in Uden en Landerd positief over de plannen en het bijbehorende prijskaartje voor de verbouwing van de gemeente Maashorst, zo bleek uit een gezamenlijke commissievergadering van de twee gemeenten maandag. Alleen de gemeentewerf is nog een puntje van discussie.

Eerder werd al bekend dat er 12,8 miljoen euro wordt uitgetrokken voor de verbouwing van het gemeentehuis en de gemeentewerf. 1,8 miljoen daarvan is bestemd voor die laatste en de werf in Landerd moet dan verkocht worden.

Gemeentewerf in Zeeland

Gewoon Uden is echter van mening dat deze op een centralere plek moet komen te liggen en wil dat er gewacht wordt met de verbouwing  tot de nieuwe gemeenteraad een besluit heeft genomen. "Het is jammer om zoveel geld te investeren als blijkt dat de werf beter aan de andere kant van Uden of in Zeeland had kunnen liggen. Bovendien is het een eerlijke zaak als het gemeentehuis in Uden staat, dat de werf op het oude grondgebied van Landerd gesitueerd wordt. In onze opinie is dat waarschijnlijk in Zeeland."

Harold Van de broek van de RPP begreep niks van die zet. "De huidige locatie in Uden wordt nu een tikje uitgebreid, maar ik kan u garanderen dat een nieuwe locatie in Zeeland, Schaijk of whatever die gaat komen, vijf keer zoveel gaat kosten."

Stemming

Gewoon Uden dient het amendement om het besluit over de gemeentewerf op te schorten donderdag in tijdens de raadsvergadering. DS97 zal naar verwachting in de raadsvergadering van Landerd hetzelfde doen.