advertentie Banner SNLR.nl

Gezapige wedstrijd in Oss valt de kant van Excelsior op

Ook Excelsior is een maatje te groot voor TOP Oss. Ondanks dat de Rotterdammers lange tijd onzichtbaar waren, gaan zij wel met de zege aan de haal (0-2).

Het Osse publiek was massaal thuisgebleven bij het laatste thuisduel van dit kalenderjaar. Toch misten zij niets in de eerste helft. Er waren nauwelijks kansen aan beide kanten van het speelveld. Apatisch, zo kan het spel in de eerste helft getypeerd worden. Het ging er wel regelmatig fel aan toe. Het leverde Olivier Rommens en aanvoerder Rick Stuy van den Herik beiden een gele kaart op.

Geen dodelijke spits bij TOP Oss
Het tweede bedrijf begon TOP met wat meer drang. Philippe Rommens kwam met het gevaarlijkste schot. Zijn inzet ging over. Daarna werd de bal nog regelmatig goed ingebracht, maar stond er geen dodelijke spits klaar om af te ronden. Giovanni Büttner moest in de 66e minuut het veld verlaten met iets wat lijkt op een hamstringblessure. Spits Cas Peters verving hem.

Net op het moment dat er wat te halen leek, ging het mis. Lion Kaak verloor de bal ongelukkig op het middenveld, waarna Excelsior door de Osse verdediging glipte. Joël Zwarts stond aan het eind van een mooie aanval. TOP bleef er in geloven en zette alles op alles met Danzell Gravenberch erbij als supersub.

Discutabele penalty
Het mocht niet baten. In de blessuretijd legde scheidsrechter Sam Dröge de bal op de stip. De bal leek door TOP op een juiste manier te worden uitverdedigd met een goede tackle op de bal, maar de arbitrage oordeelde daar toch anders over. Dit keer kon doelman Damien Perquis de strafschop niet keren. Oud-Feyenoorder Luigi Bruins schoot de bezoekers uit Rotterdam onberispelijk naar 0-2.

Deze nederlaag is zuur, omdat Excelsior grote gedeelte van de wedstrijd onzichtbaar was. Misschien heeft TOP Oss meer succes in de beker. Komende dinsdagavond reist de ploeg voor de tweede ronde af naar VV Katwijk.

TOP Oss 0 - 2 Excelsior
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Dennis Hettinga, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren; O. Rommens, Lion Kaak, Hennos Asmelash; Philippe Rommens; Cihat Celik en Giovanni Büttner
Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Hervé Matthys, Sander Fischer, Robin van der Meer, Jeffrey Fortes, Dogucan Haspolat, Luigi Bruins, Rai Vloet, Elias Mar Omarsson, Joël Zwarts en Thomas Verhaar
Invallers TOP: Cas Peters, Danzell Gravenberch, Jason Bourdouxhe
Gele kaarten TOP: Olivier Rommens, Rick Stuy van den Herik
Doelpunten: Zwarts, Bruins