advertentie Banner SNLR.nl

Gezondheidscentrum Ceres in stilte geopend

Eindelijk is gezondheidscentrum Ceres in Heesch geopend, maar een feestelijke happening was het door corona niet.

Wat een feestelijke dag had moeten zijn, veranderde in een normale werkdag. “Het was stil. We zijn maandag direct met ons werk begonnen. Er waren geen feestelijkheden”, vertelt praktijkmanager Annemieke Boellaard over de opening van gezondheidscentrum Ceres in de Cereslaan.

Het idee voor een gezondheidscentrum was er al jaren. Zorgaanbieders die in het pand gevestigd zijn, zijn dan ook blij dat het centrum eindelijk open is. “We zijn ontzettend blij en trots. De laatste periode was door het gehijg van corona in onze nek erg hectisch”, zegt huisarts Brenda de Zwaan, die verhuisde vanuit haar praktijk in de Schoonstraat.

“Ik vind het een heel prettige werkplek. Het is ruimtelijk en licht. We kunnen hier goed ons werk doen en daar ben ik erg blij mee”, aldus Boellaard. Samen met haar man, huisarts Loek van Cruchten, nam ze na twintig jaar afscheid van de praktijk in ‘t Dorp.

Gezondheidscentrum Ceres is geopend, maar niet alle 22 zorgaanbieders zijn vanwege corona al in het pand gevestigd. Een feestje om het gebouw alsnog officieel te openen moet nog volgen. “Het is zeker leuk als corona straks voorbij is om het gebouw feestelijk te openen met alle patiënten en belangstellenden”, zegt Boellaard. Eerder werd er al een kleinschalig gezondheidscentrum geopend in de Gildestraat in Heesch.