GGD sluit meeste vaccinatielocaties in de regio in september

De vaccinatielocatie in de Brabanthallen gaat op 1 september als eerste in de regio dicht. GGD Hart voor Brabant wil het aantal locaties in september stap voor stap afbouwen, tot alleen de locatie in Veghel (met die in Waalwijk) over blijft.

Omdat een groot gedeelte van de inwoners in het gebied voor de eerste keer gevaccineerd is, neemt het aantal vaccinaties tegen COVID-19 vanaf augustus per week af. Daarom heeft de GGD minder capaciteit nodig. Toch zijn de priklocaties langer open dan in andere regio's. Bijvoorbeeld om het mogelijk te maken dat ook 12- tot en met 17-jarigen hun prik kunnen krijgen voor het nieuwe schooljaar begint.

Vaccinaties worden vanaf 1 september niet meer gegeven in Den Bosch (en Boxmeer). Op 15 september gaat de vaccinatielocatie in de sporthal in Berghem dicht. Een week later, 22 september, is ook de locatie in Uden gesloten. Vanaf 30 september blijven alleen nog de locaties in Veghel en Waalwijk open.  

Wijkgerichte aanpak

"We blijven flexibel inspelen op de situatie", zegt Therese Claassen van GGD Hart voor Brabant. De directeur publieke gezondheid kijkt wel met gemeenten waar de mogelijkheden liggen om de wijk in te gaan op plekken waar nog weinig mensen gevaccineerd zijn. "Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona."