GGD wil naar meer locaties voor vaccinatie, Uden biedt die aan

De gemeente Uden heeft bij de GGD locaties aangedragen, waar op korte termijn gevaccineerd zou kunnen worden met COVID-19 vaccins.

Dat vertelde burgemeester Henk Hellegers (PvdA) donderdagavond in de commissievergadering ruimte, economie en financiën van de gemeenteraad, naar aanleiding van vragen van Cees Keizer (UdenPlus).

Keizer wilde van het college van burgemeester en wethouders weten welke rol de gemeente speelt in het vaccinatieprogramma, wat vorige week van start ging in Veghel.

GGD verandert van koers

Die rol is en blijft klein, aldus burgemeester Hellegers: "De GGD is belast met de uitvoering en niet wij". Die uitvoering vindt in de regio plaats in Veghel, waar op 6 januari de eerste prik in een bovenarm ging. 

Op dat gebied is er een verandering aanstaande. Volgens Hellegers is de GGD van koers gewijzigd ten aanzien van het aantal priklocaties. "Vandaag (donderdag, red.) is gebleken dat de GGD koerst op inenting in meerdere gemeenten. Wij hebben de GGD daarop laten weten dat de gemeente Uden locaties ter beschikking kan stellen."

Vluchtoord

Eerder droeg burgemeester Hellegers naar eigen zeggen het idee aan om de teststraat aan het Vluchtoord in te zetten als vaccinatielocatie, maar daar wilde de GGD volgens hem niet aan. Aan welke precieze locaties de burgemeester nu denkt, zei hij donderdag niet.