advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Géén woningbouw op de plek van Scouting Heesch: ‘Superfijn dat we kunnen blijven’

Koop van het clubhuis De Elleboog is voor de Heesche scoutingvereniging een stap dichterbij, nu er definitief géén woningbouw voor in de plaats komt. Dat heeft de gemeente tegen het bestuur gezegd. “Nu is het tijd om te gaan onderhandelen voor een goede prijs”.

Scoutinglid Pieter van den Berg is opgelucht. “Niets dan lof voor hoe de gemeente zich ten opzichte van ons opstelt. Ze erkennen hiermee ons maatschappelijk belang en onze maatschappelijke functie, en daar zijn we heel blij mee”.

Het gaat om de grond

Het gaat in dit geval om de grond, waar De Elleboog op staat. Via een speciale regeling met de gemeente is de vereniging al eigenaar van het huis zelf, maar nog niet van de grond waar het huis op staat. “Die is nu nog eigendom van de gemeente. Concreet betekent dit dat wanneer zij iets anders zouden willen met die grond, bijvoorbeeld woningbouw, ons pand ook zou verdwijnen”, legt Van den Berg uit.

Tekst loopt door onder de video

En nu onderhandelen

Van den Berg benadrukt de blijdschap om het feit dat de woningbouw van de baan is, maar rekent zich nog niet rijk. “We hebben de grond nog niet gekocht. En hoewel we hiermee een serieuze stap dichterbij de aankoop komen, zullen we sowieso eerst de onderhandelingsfase in gaan met de gemeente. En stiekem reken ik er wel op dat zij ons maatschappelijk belang laten meewegen in de prijs die ze voor die grond zullen vragen.”

In september vroeg de vereniging nog aandacht voor de toekomst van haar clubhuis, toen veertig scoutingleden naar het gemeentehuis in Heesch toekwamen.