advertentie Banner Trined

Goededoelenweek Uden eindelijk van start

De collecte voor zeventien goede doelen verenigd in één collecteweek. Dat is het idee achter de eerste Goede Doelen Week Uden. Deze zou in april plaats vinden, maar corona gooide roet in het eten. Nu kunnen de collectanten eindelijk op pad. 'We mogen weer!'

De Goededoelenweek Uden is in het leven geroepen om collectes van verschillende goede doelen te verenigen in één week. Oorspronkelijk zouden collectanten met een enveloppe langs de deuren gaan, om deze een week later - gevuld - in ontvangst te nemen. 

Plannen overboord

Het is de eerste Goede Doelenweek in Uden en alles was dus tot in de puntjes voorbereid.  Inwoners zouden met behulp van een formulier invullen naar welk goed doel hun geld zou moeten gaan. Dat formulier blijft, maar de enveloppen worden niet meer opgehaald, zodat menselijk contact tot een minimum beperkt blijft.

In plaats daarvan kunnen de enveloppen ingeleverd worden bij lokale ondernemers en de grotere supermarkten in het dorp. Ook kan er online gedoneerd worden en is er een emballage inzameling op gezet. "Dit zijn keuzes die wij door het coronavrus hebben genomen", licht bestuurslid Ineke van Osch toe. 

Blijft het zo?

Of het collecteren op afstand ook na de coronaperiode plaats vindt, is volgens van Osch lastig te zeggen. Het is de eerste Goededoelenweek en vergelijken met vorige jaren kan dus niet. Toch denkt zij dat het bij een eenmalige actie blijft: "Ik denk dat je het meeste ophaalt wanneer je mensen naar de deur laat komen". 

Van 21 tot en met 26 september kan er gedoneerd worden aan een goed doel naar keuze.