advertentie Banner SNLR.nl

‘Graafsebaan ligt er nu een stuk beter bij’

De Graafsebaan in Heesch is tijdelijk weer open. De werkzaamheden zijn gepauzeerd tijdens de bouwvak. Bewoners en ondernemers zijn tevreden met hoe de weg er nu bij ligt.

“Het is een mooie weg gevonden”, vertelt bewoonster Anja van den Heiligenberg. “Het ziet er netter uit. Je komt mooier Heesch binnen”, vult Adrie Spierings van de aangelegen motorzaak aan.

Wegversmallingen en drempels
Er zijn veel wegversmallingen en drempels gekomen. Spierings denkt niet dat iedereen nu opeens wel 50 kilometer per uur rijdt. “Ik denk zelfs dat we er meer last van krijgen. Meer geluid, vanwege het afremmen van auto’s.” Van den Heiligenberg weerlegt dat: “Het is niets ten opzichte van wat het was.”

Begin weer aan de werkzaamheden als alles in een fase kan worden afgerond

• Adrie Spierings, eigenaar motorzaak

Aanleg rotonde uitgesteld
Fase 1 en 2 zijn nu klaar. De werkzaamheden worden over twee weken hervat met fase 3 en 5. Dan gaan de bouwvakkers aan de slag met de volgende vijftig meter en het stuk vanaf de bebouwde komgrens tot aan de nieuwe rotonde Elzenseloop. Het werken aan de rotonde (fase 4) zelf is voorlopig uitgesteld. Aanleiding daarvoor is een protest van Ger Fransen. Hij wil de kap van twee monumentale eiken daarvoor tegenhouden. “Wat is belangrijker? De bomen of de veiligheid? Ik zou zeggen de veiligheid”, antwoordt tuinarchitect Van den Heiligenberg. “Gelukkig blijven er genoeg monumentale eiken wel staan."

Midden november zouden alle werkzaamheden klaar moeten zijn. De kans dat de aanleg van de rotonde nu pas volgend jaar plaats vindt is groot. Adrie Spierings heeft een beter idee. “Begin pas weer aan de werkzaamheden als alles in een fase kan worden afgerond”, is zijn credo. 

De inrichting van de Graafsebaan dateerde nog uit de tijd dat hij de verbindingsweg tussen Grave en ’s-Hertogenbosch was. De weg was erg breed. Er werd hard gereden waardoor het onveilig was.