Gratis parkeren in centrum Oss, hoe lang nog?

Centrummanagement Oss vraagt zich af wanneer en hoe het betaald parkeren in Oss straks weer wordt ingevoerd. Het CMO wil hierover graag op korte termijn in overleg met de gemeente.

Als steun aan de zwaar getroffen centrumondernemers en om besmettingen via de betaalautomaten tegen te gaan, kunnen bezoekers sinds 20 maart gratis parkeren in de stad. Die maatregel is onder meer genomen om te voorkomen dat het virus via de parkeerapparaten, waar iedereen met z'n handen aan zit, wordt overgedragen.

In een brief die donderdag is verstuurd aan het college bedankt het CMO de gemeente. “U vond het een mooi gebaar naar centrumondernemers en centrumbezoekers om te communiceren dat ‘gratis parkeren’ was bedoeld als steuntje in de rug tijdens. Onze dank daarvoor”, staat in de brief te lezen.

Het centrummanagement snapt dat er een moment gaat komen dat, begrotingstechnisch, betaald parkeren weer moet worden ingevoerd. Het CMO vindt dat zowel winkeliers en horecaondernemers nu, meer dan ooit, gebaat zijn bij het wegnemen van elke drempel . “Het betaald parkeren is er één van. De gemeente Oss moet daarom voor haar centrum en het overleven van centrumondernemers toe naar het eerste halfuur gratis parkeren.”

Het derven van parkeerinkomsten mag nooit een reden zijn om de volksgezondheid op het spel te zetten.

• Jan van Loon - voorzitter CMO

Verder is het CMO benieuwd, ‘met alle speculaties over mogelijke nieuwe besmettingsgolven’, welke maatregelen de gemeente Oss gaat nemen om de toetsenborden/panelen straks virusvrij te houden. “Het derven van parkeerinkomsten mag nooit een reden zijn om de volksgezondheid op het spel te zetten”, aldus voorzitter Jan van Loon.

Wethouder Joop van Orsouw liet aan Dtv weten dat dit onderwerp komende week op de agenda staat. “Daarna ga ik dit bespreken met het college, het CMO, IBN en anderen die er iets mee te maken hebben.”