Gratis toegang bij UDI'19, maar waarom?

De thuiswedstrijden van UDI'19 zijn tot december gratis toegankelijk. Waarom kiest de club er in deze tijd voor honderden euro's per wedstrijd mis te lopen? En wordt het niet te druk?

Het besluit van UDI'19 is zonder meer opvallend, in een tijd waarin het water sportverenigingen aan de lippen staat. De maatregel is echter niet op financiële gronden genomen. Voorzitter Ben Tuithof legt uit: "Het is eigenlijk een aanvulling op de covid-maatregelen op ons sportpark. We willen onnodige opstoppingen bij de poort voorkomen."

Tekst gaat verder onder de video.

Uitdagingen

De club kan het geld kennelijk missen. Toch heeft ook UDI'19 te lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Sommige sponsoren stopten en de kantine zat maandenlang dicht. Al met al liep de club een hoop geld mis. "Er zijn zeker de nodige uitdagingen geweest", erkent Tuithof. "Door zelf geen entree te vragen lopen we opnieuw wat mis, maar het is niet genoeg om onze begroting onderuit te halen."

Wordt het te druk?

UDI staat er volgens de voorzitter dus goed op, maar om ook in de toekomst gezond te blijven - zowel lichamelijk als financieel - doet de club een beroep op haar supporters: houd je aan de regels. Nóg een lange kantinesluiting kan de club in de problemen brengen, merkt Tuithof op. 

Bestuurslid Willy Verwegen was de afgelopen maanden verantwoordelijk voor alle coronamaatregelen op het sportpark. Hij antwoordt met een resoluut 'nee', wanneer hem gevraagd wordt of de gratis toegang niet voor een té grote toeloop op het sportpark zorgt. "Wij hebben gediplomeerde stewards rondlopen, die zorgen ervoor dat iedereen op een verantwoorde manier naar het voetballen kan komen kijken."