advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Grenco: de 'tijdelijke' ICT-hotspot van Den Bosch

Het oude, statige Grasso-gebouw moet in 2021 de deuren openen als dé ICT- en data-hotspot van Den Bosch. Tot dan zitten de ondernemers in het naastgelegen Grenco-gebouw.

Dat pand is de afgelopen tijd is opgeknapt. Dinsdagmiddag was de officiële opening.

Je kunt de Grenco de tijdelijke Grasso noemen; als het monumentale pand is ingericht als kantoor, verhuizen de ondernemers van het ene naar het andere gebouw. Tot 2021 wachten was geen optie, vertelt Robert de Kleijn van NV BIM: “De vraag is dusdanig hoog en men wil hier graag zitten. Daarom hebben we zo snel mogelijk kantoorruimte gecreëerd.”

Wat het lot van de Grenco na 2021 is, is nog onzeker. Het kan zomaar zijn dat met het met de ontwikkeling van de Spoorzone op den duur gaat verdwijnen. “Het is een ideaal gebouw voor deze korte periode”, vindt De Kleijn. “Het is licht en er zijn grote ruimtes.”

Tekst gaat verder onder de video

Snapchat en slimme reclamezuilen
Er zitten nu negentien IT-bedrijven in de Grenco. Iedereen doet z’n eigen ding, zoals Rosmalenaar Bram van de Ven. Hij maakt filters die mensen via bijvoorbeeld Snapchat digitaal op hun hoofd kunnen ‘plakken’. Van de Ven zit nu nog alleen, maar hoopt snel zijn eerste werknemer aan te nemen: “Het is een fijne uitvalsbasis. En als ik een keer naar Amsterdam of Rotterdam ben, zit mijn collega hier niet alleen.”

Ook Marco Voets is sinds kort huurder van de Grenco. Hij richt zich niet op consumenten, maar op bedrijven. Hij maakt software die gezichten kan herkennen. “Er komt een moment dat reclamebureaus dit soort dingen in reclamezuilen ingbouwen en zien wat de gezichtsuitdrukking en uitstraling van een mens is. Daarmee kunnen ze veel gerichter zaken doen”, legt Voets uit.