advertentie Banner SNLR.nl

Groen licht voor patiowoningen Jeneverbes Oss

Op de plaats van het voormalig kinderdagverblijf De Schaepskooi aan de Jeneverbes in Oss kunnen vijf patiowoningen gebouwd worden.

De gemeente Oss verkoopt het betreffende perceel aan Muller Bouw/Bouwbedrijf Wagemakers voor een bedrag van 329.000 euro. Ook wordt het bestemmingsplan aangepast om de woningen mogelijk te maken.

Enkele jaren geleden had BrabantWonen het plan om acht woningen neer te zetten op dezelfde plek. Dat plan werd teruggenomen omdat er vanuit de buurt veel protest tegen was. Het huidige plan kan volgens de gemeente wel rekenen op de steun van de buurtbewoners. Muller Bouw heeft daarover overleg gehad met de directe omwonenden.

Voor het bouwplan moeten twee bomen worden gerooid. Die zijn getroffen door essenziekte en zouden daarom toch al moeten verdwijnen. Verder is ontwikkelaar Muller verantwoordelijk voor het aanleggen van voldoende parkeerplaatsen.

Wethouder Joop van Orsouw geeft aan dat het besluit enkele weken geleden is genomen maar dat er nog wat kleinigheden moesten worden aangepast. "Dit plan wijkt iets af van andere plannen omdat de aannemer meer doet dan anders, bijvoorbeeld slopen. Dat duurde kennelijk wat weken. Het is een mooi project, er is veel vraag naar patiowoningen."