advertentie Banner Trined

Groene Engel: 'Activiteiten gaan sowieso door, ook al moeten we mensen teleurstellen'

Cultuurpodium Groene Engel in Oss heeft samen met theater De Lievekamp in Oss een aanvraag gedaan bij de Veiligheidsregio Brabant-Noord om meer dan 30 gasten per voorstelling te mogen ontvangen. De voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's maken later vandaag bekend of daar toestemming voor komt. Ongeacht de uitslag gaan de geplande activiteiten in de Groene Engel de komende drie weken door.

Dat besluit is genomen omdat het meer oplevert dan wanneer ze niet doorgaan, zo laat kwartiermaker Esther Plante weten aan Dtv. "De kans is groot dat we geen toestemming krijgen. En dan moeten we wellicht gaan loten of iets dergelijks", vreest Plante. Voor een aantal voorstellingen zijn namelijk meer kaarten verkocht dan het aantal mensen dat volgens de strengere coronamaatregelen aanwezig mag zijn. "Dan moeten we helaas mensen teleurstellen."

De voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's zitten woensdag bij elkaar om overeenstemming te bereiken over eenzelfde lijn voor heel de provincie. Ook Mainstage in Den Bosch en Theater Markant in Uden zijn in afwachting van dit besluit.