advertentie Banner SNLR.nl

'Groene Engel moet eigen positie behouden'

Een samenwerking tussen de Groene Engel en Theater de Lievekamp kan een oplossing zijn voor de problemen van het cultuurpodium, maar dan wel onder voorwaarden.

Groene Engel moet eigen positie in cultuurlandschap behouden

• Esther Plante, bestuurslid Groene Engel

Dat stelt bestuurslid Esther Plante van de Groene Engel. Volgens haar kan er in ieder geval geen sprake zijn van een overname: "Wij willen zien waar de samenwerking ons kan versterken. Maar voor ons is het allerbelangrijkste dat de Groene Engel zijn eigen positie in het cultuurlandschap in Oss behoudt".

Wethouder Frank den Brok is positief over het onderzoek dat er komt naar mogelijke samenwerking tussen de Groene Engel en de Lievekamp: "Ze programmeren allebei muziek, film en theater. Ze hebben allebei een back-office, allebei een schoonmaak en een kaartverkoop. Dus we denken dat er echt wel synergie-mogelijkheden zijn tussen die twee organisaties".

De samenwerking is vooral bedoeld om te kijken hoe de kwetsbaarheid van de organisatie binnen de Groene Engel verbeterd kan worden. Want dat is een probleem, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van BMC. Op de huidige voet verder gaan zal leiden tot het einde, zo was de conclusie. Lievekamp-directeur Coen Bais heeft al laten weten graag in gesprek te gaan met de Groene Engel over samenwerking.

Nieuwe artistiek leider op termijn noodzakelijk

• Wethouder Frank den Brok

Wethouder Den Brok vindt dat er binnen de organisatie van het cultuurpodium echt iets moet gaan veranderen: "En dat betekent dat er uiteindelijk ook een frisse wind en een nieuw élan moet ontstaan. Dus op termijn denk ik ook dat een nieuwe artistiek leider noodzakelijk is". Het bestuur van de Groene Engel gaat de de komende tijd met een extern adviesbureau bekijken hoe ze dat kunnen organiseren.