advertentie Banner SNLR.nl

Groene Engel verder zonder brasserie, krijgt pop-up restaurant

Cultuurpodium Groene Engel in Oss gaat de brasserie afstoten. In plaats daarvan komt er tijdelijk een pop-up restaurant. 

In december werd al bekend dat de horeca in zwaar weer zat. Er was toen al sprake van een huurachterstand. Terwijl het poppodium van de Groene Engel goed draaide, had de horeca het zwaarder dan voorzien.

De afgelopen maanden zijn er gesprekken geweest tussen het bestuur van de Groene Engel en de gemeente over een reddingsplan en nu is er witte rook. De brasserie is op 15 maart voor het laatst open en wordt daarna vermoedelijk verkocht of onderverhuurd. Twee koks verliezen door het afstoten van de brasserie hun baan.

Tekst gaat verder onder de video

Pop-up Thuis in Oss
Vanaf 1 april komt Thuis in Oss in de brasserie met een Arabisch pop-up restaurant, onder de naam Huis van Salam. Dat is zes weken lang geopend van woensdag tot en met zondag. Het restaurant wordt gerund door vrouwelijke koks met een Arabische achtergrond die sinds enige tijd in Oss wonen. Een eerder experiment met zo'n restaurant waar wordt gekookt door vluchtelingen bleek een groot succes. 

Het cafégedeelte gaat verder als Cultuurlokaal waar iedere dag culturele activiteiten worden georganiseerd.

Crowdfundactie
De horeca is begin 2018 overgegaan naar poppodium de Groene Engel die hierin een extra bron van inkomsten zag. Onder andere door een crowdfundactie die 155.000 euro opleverde kon het horecadeel worden overgekocht. De gemeente Oss heeft 225.000 euro uitgetrokken om cultuurpodium de Groene Engel voor Oss te behouden. Dit onder de voorwaarde dat er een goed toekomstplan zou komen.