advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

GroenLinks Brabant voelt zich 'het bos in gestuurd' door Gedeputeerde Staten

Wanneer is duidelijk wat de gevolgen zijn van de brand door autoverschrotingsbedrijf AVI aan de Rietveldenkade in Den Bosch? Die vraag leeft bij GroenLinks Brabant nog altijd nadat het antwoorden kreeg op schriftelijke vragen van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Fractievoorzitter Hagar Roijackers weet nu dat er een milieutechnisch onderzoek loopt, een strafrechtelijk onderzoek en een onderzoek door het waterschap. Het is wachten op antwoorden. Ook de veiligheidsregio en de brandweer gaan nog een advies geven. "Ik vind de beantwoording niet welwillend naar Provinciale Staten toe", zegt Roijackers. "Gedeputeerde Staten doet geen enkele moeite om ons te vertellen wanneer de stukken er dan zijn. Dan zou dat dus opnieuw en specifiek moeten uitvragen. Dan voel ik me een beetje het bos in gestuurd."

Ook vindt Roijackers het van Provinciale Staten een tikkie gemakkelijk om naar de gemeente te wijzen om het bestemmingsplan te wijzigen. "Want Den Bosch worstelt, net al alle gemeenten, erg met de financiën. En heeft natuurlijk geen miljoenen klaar liggen voor planschade van AVI en die asfaltcentrale daar." Uit een tijdlijn van GroenLinks blijkt dat er de afgelopen drie jaar zeven keer een broeibrand is geweest bij AVI, voor de grote brand op 9 maart 2021.