advertentie Banner SNLR.nl

GroenLinks-fractie Oss blijft toch bij elkaar

Raadslid Ester Bos blijft lid van de Osse GroenLinksfractie. Dat heeft fractievoorzitter Dolf Warris donderdagochtend bekendgemaakt.

Bos overwoog op te stappen vanwege de houding van de Brabantse fractie van de partij inzake de komst van een mestfabriek naar Oss.

Tijdens een tumultueuze algemene ledenvergadering liepen de spanningen woensdagavond hoog op tussen de Osse afdeling en de Provinciale fractie van GroenLinks. Aanleiding is het feit dat in het Brabantse bestuursakkoord voldoende ruimte blijft om een megamestfabriek te bouwen in Oss. Iets waar de Osse fractie fel tegen is, net als de rest van de gemeenteraad in Oss.

Volgens Warris waren de leden geschrokken van het feit dat Bos op wilde stappen: “De leden hebben duidelijk gezegd dat zij heel erg overtuigd zijn dat de goede mensen in de raad en de commissie zitten. Ze hebben ook een beroep gedaan op Bos om beschikbaar te blijven als raadslid voor GroenLinks.”

Volgens Warris is er na de ledenvergadering nog lang nagepraat. “Het heeft opgeleverd dat wij als fractie bij elkaar blijven en ook Ester Bos blijft onderdeel van onze fractie en wij gaan door in onze strijd tegen de mestfabriek in Oss.”

De Brabantse GroenLinksfractie praatte woensdagavond de Osse leden bij over het bereikte akkoord in de provincie en dus ook over de onderhandelingen rondom de mestfabriek. Warris is ervan overtuigd dat het een enorm dilemma was tijdens de besprekingen: “Maar ik ben ervan overtuigd, dat als de mestfabriek op de agenda komt, zij er alles aan, maar dan ook alles aan doen om te zorgen dat het niet gaat gebeuren. Maar goed, maar wij zijn maar één onderdeel van de coalitie: GroenLinks.”