Google Maps

Groep 8 Het Mozaïek mist musical door coronabesmettingen; 'iedereen baalt hiervan'

Coronabesmettingen zijn altijd vervelend, maar voor basisschool Het Mozaïek in Heeswijk-Dinther komen de positieve tests op een wel erg sneu moment. Groep 8 mist deze week de musical en ook is de school vrijdag, op de laatste schooldag voor de vakantie, dicht.

De leerlingen van groep 7/8 en 8 zitten sinds dinsdag in quarantaine vanwege coronabesmettingen. Hierdoor moest de directie noodgedwongen een streep zetten door de afscheidsmusical en dat gebeurde met pijn in het hart. "Dit is een bericht dat ik nooit had willen versturen. Iedereen baalt hiervan", zeg directeur Tamara Smits.  

Online

In plaats van een afscheidsmusical was er woensdagavond een online ontmoeting waarbij leerkrachten en leerlingen afscheid van elkaar namen. "Er is een kort woordje namens de hele school gedaan en leerkrachten hadden een presentatie gemaakt met daarbij persoonlijke aandacht voor ieder kind", vertelt Smits.

Ook een dag later was er bijzondere aandacht voor groep 8. De achtstegroepers werden donderdag door leerkrachten die niet in quarantaine zitten thuis verrast met een afscheidspresentje en een afscheidsfoto. Ook vrijdag komen leerkrachten nog langs. 

Fysiek afscheid

Ondanks de online meeting en het verrassingsbezoek van leerkrachten hoopt Smits dat er na de zomervakantie nog een fysiek afscheidsmoment kan volgen. "Na de zomervakantie willen we een datum prikken om de leerlingen bij elkaar te brengen voor een mooi moment. Dan kunnen we toch nog live afscheid nemen en kunnen we ook de eerste indrukken van de middelbare school uitwisselen", aldus Smits.

Terwijl de groepen 7/8 en 8 in quarantaine zaten kreeg de basisschool later in de week met meerdere coronabesmettingen te maken. Woensdag en donderdag was de school voor overige klassen open, maar vrijdag blijft de school dicht. "Morgen zorgen we voor een online afscheidsmoment voor alle andere klassen en daarna start de vakantie."

Niet de enige

Ook de achtstegroepers van basisschool De Kiem in Heesch hadden pech. Zij moesten, net zoals de leerlingen in Heeswijk-Dinther, in quarantaine. Daarom besloot de school persoonlijk bij de leerlingen langs te gaan. Daar ontvingen zij cadeautjes en werd er toch afscheid genomen van hun tijd op de basisschool.