advertentie Banner SNLR.nl

Groepsverkrachters lokten Bossche tienermeisjes via ‘grooming’

De drie Bossche tienermeisjes die aangifte hebben gedaan van groepsverkrachting, kwamen met de daders in contact via ‘grooming’. Ze werden door de jongemannen gelokt en verleid op internet, met de drogering en groepsverkrachting als resultaat.

De politie waarschuwt nog maar eens dat chatten en afspreken met onbekenden heel gevaarlijk kan zijn. Dinsdagochtend werden in Den Bosch en Rosmalen acht jonge mannen van hun bed gelicht die samen verantwoordelijk zouden zijn voor meerdere groepsverkrachtingen. Ze lokten hun slachtoffers op social media.

In april dit jaar deden drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar aangifte van een gruwelijke gebeurtenis. Ze vertelden de politie dat ze afgesproken hadden met iemand via sociale media. Vervolgens waren alle drie de tieners bedwelmd en door meerdere mannen misbruikt. De zaak kwam aan het rollen toen de politie deze zaken óp elkaar legde’ en opvallend veel overeenkomsten zag.

Er zijn concrete aanwijzingen dat er in Den Bosch of omstreken nog meerdere meisjes rondlopen met hetzelfde verhaal. Mogelijk heeft de politie inmiddels datadragers in bezit waar nieuwe beelden op staan van groepsverkrachtingen.

De politie heeft zelfs al maatregelen genomen om eventuele schadevergoedingen veilig te stellen. Zo werden bij het garagebedrijf in Orthen waardevolle auto’s in in beslag genomen die in een later stadium kunnen worden gebruikt om aan de slachtoffers een schadevergoeding te betalen.

Slachtoffers die zich in het verhaal herkennen roept de politie op om contact op te nemen met de zedenpolitie op 0900-8844.