Groot hart en Ramses Shaffy-lied bij flats in Den Bosch-Zuid

Met een groot aantal rode deksels is zaterdagochtend onder de noemer ‘Buurtde(n)ksels een hart gevormd vlakbij een aantal flats aan de Philippus de Montestraat in Den Bosch-Zuid.

Het thema van de actie was het bekende Ramses Shaffy-lied ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ dat door de Bossche zangeres Floor Dijkstra werd vertolkt.

De actie was bedoeld om de bewoners van de flats in coronatijd een hart onder de riem te steken. Marianne van Heeswijk, samen met Birgitta Hermans één van de bedenkers van de actie, is trots op het eindresultaat.

"Dit project is bedacht rondom deze crisistijd. Hoe voel je je nog mens , ook als je weinig contact hebt? Het gaat erom dat we de bewoners ondersteunen in tijden van alleen zijn. Mensen konden hun boodschappen opschrijven op de deksels en die deksels hebben we op het grasveld onder de flats in de vorm van een hart gelegd. Ik ben heel blij dat het zo goed is verlopen.”

Buurtde(n)ksels is een initiatief dat samen met vrijwilligers van Tapijt voor Vrede is opgezet vanuit de stichting ‘Ik sta voor vrede vrijheid en vriendschap’ en is onderdeel van Lang leve Den Bosch, dat ook door de gemeente Den Bosch wordt ondersteund.

Later op zaterdagmiddag kreeg de actie een vervolg bij nog dertig andere appartementen aan de Philippus de Montestraat.