Gemeente Maasdriel

Groot onderhoud aan brug bij Hedel begint maandag

Gebruikers van de brug bij Hedel en de naastgelegen fietspaden kunnen de komende vier maanden opgeschrikt worden door werkzaamheden aan de brug. Van 5 tot en met 16 juli is bijvoorbeeld het oostelijke fietspad dicht. Later wordt ook de rijbaan tijdelijk afgesloten.

Aannemer GSB doet het periodiek onderhoud aan de brug die de Oude Rijksweg met Treurenburg verbindt, in opdracht van Rijkswaterstaat. Er moet nogal wat gebeuren aan de boog- en liggerbrug over de Maas uit 1938, omdat er intensief gebruik van wordt gemaakt. Bijvoorbeeld het herstellen van schade aan de stalen boogconstructie en het aanbrengen van een nieuwe verflaag.

In juli en augustus gaan de lichtmasten om en om weg, waarna deze in een speciale hal worden geverfd. Op deze manier blijft er altijd verlichting op de brug aanwezig. Meteen na de bouwvakvakantie krijgen de fietspaden een nieuwe slijtlaag en nieuwe markering. Ten slotte worden de voegovergangen vervangen en krijgt ook de rijbaan een nieuwe asfaltlaag. Op het laatstgenoemde punt moet de weg dicht. De exacte data voor deze afsluiting zijn nog niet bekend.

De meeste werkzaamheden worden vanaf het fietspad uitgevoerd. Altijd blijft een van de twee fietspaden open. Als er een fietspad dicht is, is er een omleiding voor fietsers en voetgangers naar de andere kant.