Area en KnaapenGroep bezorgen de informatiebrieven

Groot onderhoud na lekkages in Udense flatwijk

Alle 432 woningen in de flatwijk in Uden krijgen groot onderhoud omdat regelmatig lekkages aan de riolering voor kwamen. Woningcorporatie Area en KnaapenGroep zijn begin november begonnen met het onderhoud.

De badkamers en toiletten zouden eigenlijk nog een aantal jaren zonder onderhoud kunnen, maar door de lekkages is het vervangen van de totale riolering de enige mogelijkheid het probleem op te lossen, zegt Area.

Per dag worden de werkzaamheden in twee woningen gestart. Per woning gaat het om tien werkdagen aan werk, waarin bewoners geen gebruik kunnen maken van de badkamer. Op het bouwterrein komen daarom twee douche-units te staan. Het project moet in december 2021 helemaal klaar zijn. Bewoners worden geïnformeerd wanneer zij aan de beurt zijn, door middel van kleine bijeenkomsten, een film, huisbezoeken en nieuwsbrieven.

Als de corona maatregelen worden aangepast en weer meer mensen in één ruimte mogen komen kunnen bewoners overdag naar Tante Keet, een bouwkeet waar bewoners met elkaar een kopje koffie kunnen drinken.