advertentie Banner SNLR.nl

'Grootste slok voor kleine campinghouders'

Vakantieparken uit de regio hebben inmiddels alweer wat reserveringen staan voor de komende tijd. Ze verwachten een aangename zomer.

Overnachten op een camping of vakantiepark was er de afgelopen weken niet bij. De veiligheidsregio verbood dat. Nu is het voor huishoudens weer toegestaan om in huisjes, caravans en campers met eigen sanitaire voorzieningen te verblijven. "Het is fijn dat mensen weer de kans krijgen om te komen overnachten", zegt Rems Verbossen, eigenaar van Vakantiepark de Pier in Uden.

Verbossen is van mening dat er op zijn park zoveel ruimte is dat de social distancing er helemaal van toepassing is. Op De Pier zijn de afgelopen weken overdag altijd mensen geweest, ook al mocht niemand overnachten.

Gezamenlijk sanitair
Voor vakantieparken is de verruiming een opluchting. "Maar de grootste slok is nog wel voor de campinghouders zonder sanitaire voorzieningen", vertelt Twan van Bakel van Vakantiepark Zevenbergen in Heesch. Uit navraag van Dtv blijkt dat onder meer minicamping Uitgerust in Nistelrode een bittere pil te slikken heeft. "Kampeerders zijn vaak afhankelijk van gezamenlijk sanitair. Een eigen toilet hebben ze vaak wel, maar bijna niemand gaat een week zonder mogelijkheid om te douchen staan stinken", zegt eigenaar Hedwig Koenen. Hij lijkt niet in aanmerking te komen voor financiële steun.

Beter hoogseizoen
Steun heeft Verbossen voor De Pier niet nodig. "We hebben niets te klagen", meldt hij. Ook Van Bakel kijkt vol verwachting uit naar de zomer. "Ik hoorde dat de grote concerns veertig procent meer boekingen voor het hoogseizoen hebben dan andere jaren. Ik verwacht een beter seizoen omdat minder mensen naar het buitenland zullen gaan. Als de horeca ook weer open mag, worden we allemaal op onze wenken bediend."