Grote brand bij skibaan de Schans in Uden onder controle

Bij skibaan de Schans aan de Ariekesweg in Uden is vrijdagmiddag een grote brand ontstaan. Rond 16.30 uur had de brandweer de brand onder controle en gaf het sein brandmeester af.

De brand ontstond rond 16.30 uur. Bij de skibaan waren grote, donkere rookwolken zichtbaar. Op foto's is te zien dat een groot deel van de kunststofbaan in brand is geraakt.

Om de brand te blussen was een crashtender, een blusreus die normaal wordt ingezet om vliegtuigen te blussen, aanwezig van militaire vliegbasis Volkel. De Industrielaan in Uden werd tijdelijk afgesloten. 

De brand was tot in de verre omgeving van Uden zichtbaar. De brandweer was nog een behoorlijke tijd bezig met nablussen. Volgens de gemeente Uden hebben de brand en de rook  geen gevaar voor de volksgezondheid opgeleverd.

De skibaan was net sinds 4 april gesloten vanwege de zomerstop. In september gaat het ski-seizoen dan weer beginnen. De club bereidt zich voor op de viering van het 40-jarig bestaan, dat is op 21 juli. Leden en oud-leden werden opgeroepen om leuke filmpjes, foto's en anekdotes over de laatste decennia in te sturen.