advertentie Banner SNLR.nl

Grote drukte bij ruilmiddag 'Historisch Oss'

De eerste ruilmiddag voor het fotoverzamelboek 'Historisch Oss' bleek meteen bij de start al een groot succes.

Tientallen verzamelaars meldden zich woensdagmiddag al voor het startsein bij het Stadsarchief en daarna bleven de bezoekers binnenlopen. De gekozen ruimte in de bibliotheek was al snel vol en de verzamelaars begonnen ook in de hal van het gebouw al met het ruilen van plaatjes.

De bezoekers waren allemaal erg te spreken over de actie van Marco van Bergen van Jumbo in Oss om het verzamelboek gratis aan te bieden. "Ik heb me door deze actie nu ook aangemeld voor een cursus bij de Volksuniversiteit over de Osse geschiedenis", meldde een van de verzamelaars.

Ook Jurgen Pigmans van het Stadsarchief was tevreden: "We hadden al verwacht dat er veel belangstelling zou zijn. Het is prachtig dat het Osse historisch erfgoed op zo'n manier onder de aandacht komt bij een groot publiek." Er staan volgende maand nog twee ruilmiddagen op het programma. Het Stadsarchief denkt er ook over na om op andere plekken dit soort bijeenkomsten te organiseren. Er wordt dan gedacht aan de Rusheuvel of de hal van het gemeentehuis.