advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Onrust in Den Bosch: grote groepen jongeren laten spoor van vernielingen achter

Grote onrust in Den Bosch maandagavond, waar rond het tijdstip van de avondklok honderden rebellerende jongeren de stad in trokken. Ze gooiden met stoeptegels, vernielden winkelpanden en bestormden de Jumbo City aan de Vissstraat.

Rebellerende jongeren trokken stoeptegels uit de grond ter hoogte van de Graafseweg. Met deze stoeptegels zijn ruiten van cafetaria 't IJsbeerke kapot gegooid. Daarna trokken zij verder het centrum van Den Bosch in, waar ze onder andere auto’s en winkelruiten vernielden. Ook plunderde de relschoppers diverse winkels. De groep zorgde met hun gedrag voor angst bij inwoners. Nadat de ME ter plaatse was, werd de rust in ongeveer 30 minuten hersteld.

Een compilatie van beeldmateriaal en social media-berichten:

Reactie burgemeester Mikkers

Politie, Openbaar Ministerie en gemeente namen vooraf maatregelen door terreinen af te zetten en te controleren op losliggende stoeptegels. Aan het begin van de avond besloot de burgemeester tot een veiligheidsrisicogebied en noodverordening. Hiermee werd onder andere preventief fouilleren mogelijk en is ingezet op het voorkomen van groepsvorming.

Liveblog