Grote handhavingsactie in De Bogerd in Uden

Wapens, munitie, geld, oud ijzer en benodigdheden voor een hennepkwekerij. Dat was vrijdag de opbrengst van een grote handhavingsactie in de wijk De Bogerd in Uden.

Het was een actie van de gemeente, de politie en woningcorporatie Area. De actie was onder meer gericht op het aanpakken van het illegaal inzamelen van afval, vooral oud ijzer. Voor dit soort inzamelingen zijn vergunningen nodig maar dat blijkt nogal eens een probleem te zijn. Op verschillende plekken werden vrijdag verzamelpunten van oud ijzer aangetroffen zonder de vereiste vergunning.

Verloedering aanpakken

Met de handhavingsactie wilden de autoriteiten vooral de leefbaarheid in de wijk De Bogerd verbeteren. Op één locatie werden wapens, munitie en een hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Er werden ook 38 voertuigen gecontroleerd en ook daar werden diverse overtredingen vastgesteld.

Naar aanleiding van een vondst in De Bogerd is ook een loods in Odiliapeel onderzocht. Daar lag een hoop oud ijzer maar ook benodigdheden voor een hennepkwekerij. De gemeente Uden meldt niet of er vrijdag tijdens de actie aanhoudingen zijn verricht.