advertentie Banner SNLR.nl

Grote omzetterugval voor Osse ondernemers

Winkeliers in het Osse centrum krijgen het steeds zwaarder, met een flinke omzetterugval. "We mogen ons onderhand zorgen gaan maken over de economische gevolgen."

Dat zegt ondernemer Peter ter Horst in het Dtv Nieuws. De eigenaar van winkelketen Ter Horst van Geel, met het hoofdkantoor in Oss, merkt dat zijn onderneming het 'heel zwaar' heeft. "In de eerste week hadden we een omzetterugval tussen de 80 en 85 procent. Nu is dat gemiddeld 90 tot 95 procent. Helaas vormen wij geen uitzondering."

De steunmaatregelen die het kabinet genomen heeft, roept vragen op. "De retail valt er misschien buiten, omdat we open hadden kunnen blijven", vreest Ter Horst. "Dit moet niet nog twee maanden duren. De reserves raken op." 

Ook voor het Osse centrum als geheel kan deze crisis een probleem vormen. Ter Horst: "Het kan lijden tot kaalslag. Veel ketens en zelfstandige winkeliers zijn in de afgelopen tijd al verdwenen. Tegelijk is het de kracht van het centrum van Oss dat van de 300 ondernemingen ruim 75 procent lokaal is. Die ondernemers houden het in de regel langer vol." Ter Horst doet daarom de oproep om vooral bij lokale ondernemers te kopen.

Winkel in Oss weer open
De twaalf winkels van Ter Horst van Geel waren de afgelopen tijd gesloten. Afgelopen zaterdag was de zaak in Oss bij wijze van proef een paar uur geopend, volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat was een succes. Vanaf dinsdag 31 maart zal de winkel in de middag weer open zijn. "Wederzijds begrip is daarbij een vereiste", vertelt Ter Horst. De klanten worden gevraagd of ze gezond zijn, moeten hun handen wassen en worden niet aangeraakt bij het passen.

Bekijk hier de uitzending van het Dtv Nieuws Oss-Bernheze/Uden met als gast Peter ter Horst: