advertentie Banner SNLR.nl

Grote opkomst in raadhuis Schaijk: 'referendum moet er komen'

Een stormloop op het raadhuis in Schaijk woensdag. Honderden mensen kwamen daar hun handtekening zetten, voor de komst van een referendum over de fusie van Landerd met Uden. 

De 'stemlijn' in Schaijk ging om 14.00 uur 's middags open en na een paar uur hadden al meer dan 700 mensen hun handtekening gezet. “De opkomst is boven verwachting hoog”, vertelt Arie de Kleijn, DS97-raadslid en lid van de actiegroep Schaijk hoort bij Oss. Die actiegroep pleit al lange tijd voor een volksraadpleging over de vraag of Landerd zich aan moet sluiten bij Uden of Oss. Om tot dat referendum te komen, moeten minimaal 437 handtekeningen verzameld worden en met een actuele tussenstand van 1063 handtekeningen is dat aantal inmiddels ruimschoots behaald. 

Laatste woord
De gemeenteraad van Landerd heeft uiteindelijk het laatste woord en beslist of er daadwerkelijk een referendum komt. Dat besluit wordt in de raadsvergadering op 26 maart genomen. "Als ik zie hoeveel mensen bereid zijn geweest om die handtekening te zetten, dan denk ik dat iedereen kan zien dat het de mensen heel veel uitmaakt en dan lijkt mij dat je dat niet zomaar meer kunt negeren", aldus De Kleijn.