advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

De Halloweenactiviteit was een groot succes.

Halloween was succes, nu ook activiteit met kerst voor kinderen uit Berghem

Anja van den Heuvel en Jessica Jansen uit Berghem hebben de smaak te pakken. Ze organiseren voor alle kinderen uit Berghem een coronaproof speurtocht door het dorp.

De Halloweenactiviteit in de herfstvakantie, die de buurvrouwen onder de naam Just us! organiseerden, was een groot succes. Maar liefst 156 kinderen deden mee. Dat smaakte naar meer. Op zaterdagavond 19 december hangen er bij diverse (versierde) huizen in het dorp letters voor het raam. Hiermee moeten de kinderen een zin puzzelen. "En wie weet komen ze ook de kerstman tegen", zegt Van den Heuvel.

Enige twijfel

Vorig jaar kwam Van den Heuvel in Berghem wonen. Het viel op dat er weinig voor kleine kinderen gedaan werd. Ze probeerde met haar buurvrouw een kerstactiviteit van de grond te krijgen, maar dat was nog niet zo gemakkelijk. Door corona moest Just us! improviseren. "Er was enige twijfel, maar zeker in deze tijd heeft ieder kind recht op iets leuks. En ons aangepaste plan bevalt zelfs nog beter dan plan A."

De zoektocht zal ongeveer rond 17.30 uur starten bij café Tante Toetje. Deelname is gratis. "Wij zijn van mening dat elk kind recht heeft op plezier en mee kan doen. Wij kunnen niet aan de voordeur van iemand zien hoe iemand de eindjes aan elkaar moet knopen. Wij kennen die kant van de medaille maar al te goed. Een kinderhand is snel gevuld, en een blij kind is een blije ouder."

Aanmelden voor de kerstactiviteit kan per mail. Kinderen onder de 12 jaar kunnen alleen mee doen onder begeleiding.