Rachelle Fotografie

Handballers Dynamico geven trainer mooi verjaardagscadeau met thuiszege

De handballers van Dynamico hebben in de eredivisie hun trainer Vladan Mijalkovic een mooi verjaardagscadeau bezorgd met een 30-26 overwinning op WHC/Hercules uit Den Haag. De formatie uit Oss en Heesch hield daarmee vier punten over aan de eerste drie duels.

De thuiszege op de ploeg uit Den Haag kwam allesbehalve gemakkelijk tot stand. WHC/Hercules schoot uit de startblokken met een 2-6 tussenstand tot gevolg. Trainer Vladan Mijalkovic nam een time-out en vanaf dat moment begon het duel te kantelen. Vier doelpunten op rij en het stond weer gelijk.

Daarna ging Dynamico door met twee doelpunten op rij, maar diverse open kansen werden daarna gemist. De stand van 12-10 had hoger moeten zijn met nog enkele minuten te gaan voor de rust en van dat gebrek aan scores profiteerde WHC/Hercules optimaal: 12-13.

Na rust maakte Dynamico gelijk en bij 17-16 leidde de thuisploeg weer. Nog een keer kwam de Haagse ploeg langszij, maar bij 17-17 nam Jordi van Erp zijn ploeg bij de hand. Met een loepzuivere hattrick zorgde hij voor een gunstige ontwikkeling: 20-17. Die tik moest WHC/Hercules verwerken. Voor ze dat gedaan hadden, was het 20-17.

Op die marge kon Dynamico blijven teren tot het einde. Het werd uiteindelijk 30-26 in het voordeel van Dynamico, ondanks de rode kaarten voor Merijn van Loon en Twan van Iperen. 

Volgende week wacht het uitduel bij provinciegenoot GHV, dat zaterdag zijn eerste punt pakte bij Hellas.