Handboogschutters tonen hoog niveau in Den Bosch

Het Nederlands handboogteam met Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler, heeft zich als tweede gekwalificeerd voor de knock-outfase van het WK Handboogschieten in Den Bosch. Ook individueel haalde Van den Berg een hoge score.

Met het goede resultaat van het Nederlandse team komen de Olympische Spelen in Tokio in 2020 steeds dichterbij. Woensdag moet het team bij de top 8 zitten om zich te kwalificeren voor de Spelen. “Ik ga er vol voor. Ik weet dat ik het niveau in huis heb”, vertelt Sjef van den Berg uit Heeswijk Dinther. Of hij en Rick van der Ven uit Oss tijdens de Spelen daadwerkelijk in het Nederlands team zitten, bepaalt uiteindelijk de bondscoach.

Alleen de Zuid-Koreanen hadden een hogere score in de kwalificatie dan Nederland. In de achtste finale neemt Nederland het op tegen Oekraïne of Rusland.

Individueel

Sjef van den Berg plaatste zich als vijfde voor het individuele toernooi. Hij scoorde in de kwalificatie in totaal 692 punten. Rick van der Ven behaalde een totaalscore van 675 (25e) en Steve Wijler (46e) had een score van 667 punten.

Het resultaat van de sporter uit Heeswijk-Dinther was zoals hij had verwacht en gehoopt. “Vanochtend zei ik tegen mezelf dat ik bij de top acht wilde horen en daarvoor zou strijden. Ik ben blij dat het gelukt is.”

De handboogschutter geniet ook volop van deze dagen in Den Bosch. “Het is heel leuk dat het WK nu zo dichtbij huis is. Er komen veel bekenden kijken.” Een van die bekenden is Peter Hulsen, voormalig trainer van Van den Berg. “Ik heb hem nog getraind als talent van de regio toen hij een jaar of 13 was. Het is gaaf om te zien dat hij het zo goed doet.” Over de finale van het WK aankomend weekend is van den Berg duidelijk: “Daar wil ik staan, op de Parade.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen