advertentie Banner SNLR.nl

UdenPlus roept college ter verantwoording over handelen wethouder Van Lankvelt

Een opmerkelijk onderonsje tussen de VVD-fractie en CDA-wethouder Franko van Lankvelt in de raadsvergadering donderdag krijgt een staartje. UdenPlus stelt vragen over het handelen van de wethouder, daar hij het vertrouwen geschaad zou hebben.

In de raadsvergadering op 28 mei bracht VVD/Leefbaar Uden een motie in over het lopende onderzoek rond de veiligheid van de grote grazers in de Maashorst. Dat onderzoek zou niet onafhankelijk gedaan worden en verdiende volgens de partij bijsturing. Behalve de VVD stemde enkel het CDA voor de motie, wat volgens fractievoorzitter Geerders van Gewoon Uden niet vreemd is, daar wethouder van Lankvelt betrokken was geweest bij het opstellen ervan. Toen UdenPlus daar een vraag over stelde bevestigde de wethouder dit en dat heeft bij de partij tot grote verontwaardiging geleid. 

'Gemeente Uden, bestuur en vertrouwen partners worden geschaad'

UdenPlus vraagt zich af waarom de wethouder hier vooraf niet met alle fracties over heeft gepraat en verwijt hem dat hij niet loyaal is geweest aan de raad, maar enkel aan één coalitiepartij. Van Lankvelt is namens de gemeente lid van het bestuurlijke regieteam van de Maashorst en tevens vice-voorzitter. UdenPlus wil daarom ook weten of hij zijn mede-bestuurders vooraf heeft geïnformeerd over het feit dat hij vindt dat het onderzoek bijsturing verdient.

Als dit niet het geval is heeft de wethouder de gemeente Uden volgens de partij in verlegenheid gebracht en schaadt hij het aanzien van het bestuur in de regio, aangezien het huidige onderzoek nog steeds gaande is. UdenPlus wil daarom graag weten welke boodschap de wethouder heeft aan de Udenaren en inwoners van andere Maashorstgemeenten die hebben deelgenomen aan een onderzoek waarvan de resultaten naar zijn mening niet betrouwbaar zouden zijn.