advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hannah (29) uit Den Bosch: "Mensen denken zó rooskleurig over het krijgen van een baby"

Hannah (29) werd op jonge leeftijd zwanger. Met haar zoontje heeft ze een hele goede band. Maar als alleenstaande moeder was het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Een eerlijk en ontnuchterend verhaal over moederschap.

“Toen ik zwanger raakte was ik 25. Het was ongepland maar ik besloot het kind te houden. Ik hoopte in het begin wel dat er een romantische relatie zou ontstaan met de vader. Een kind met twee ouders, zo zag ik het voor me. Maar dat beeld viel al snel uit elkaar.

Depressief

Na de bevalling was ik best wel depressief, mede dankzij de hormonen en kraamtranen. Ik lag maar op de bank Netflix te kijken. Een jaar lang sliep ik nauwelijks. Ik mocht blij zijn als ik tijd had om te douchen.

Toen het na dat jaar wat rustiger werd, doordat mijn zoontje eindelijk beter ging slapen, merkte ik dat ik het fijn vond om dingen te delen op Instagram. Daar vond ik vrouwen in vergelijkbare situaties met wie ik verhalen kon delen. Zo vond ik weer een stukje van mezelf terug. Ook kon ik ’s avonds mijn tijd weer vaker aan mezelf besteden. Zo heb ik zelfs mijn oude droom – zingen - weer opgepakt.

Genieten

Voor de komende tijd zijn er even geen plannen. Het is voor mij nu niet zo’n turbulente periode en daar geniet ik intens van. De vrije tijd die ik heb steek ik in mezelf. Dat is misschien voor sommige mensen lastig om te begrijpen. Maar ik voel me daar nu het fijnst bij.

Met mijn zoontje heb ik gelukkig een hele goede band en ik kan hem niet meer wegdenken uit mijn leven. Maar mensen denken zó rooskleurig over het krijgen van een baby. Ze snappen vaak niet dat het ook heel erg heftig is.”

Hannah en haar zoontje

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.