Hans Klok verruilt Las Vegas voor Uden en staat met grote show in Bevrijdingspark

Niet in Las Vegas, Utrecht of Amsterdam, maar gewoon in het pittoreske Uden treedt illusionist Hans Klok eind deze maand op. Met een grote circustent strijkt hij van 21 t/m 29 augustus neer in het Bevrijdingspark met 7 shows van internationale allure.

Met zijn nieuwe show Hans Klok & Friends verruilde hij half juli al The Strip in Las Vegas voor Utrecht en de komende weken doet hij ook Maastricht, Den Bosch en Rotterdam aan. Dat Uden plots ook aan het tourschema van de blonde goochelaar is toegevoegd, is te danken aan corona. Een van de locaties waar Klok zou optreden, moest namelijk geschrapt worden, omdat deze nog steeds dient als GGD-teststraat. Het Udense bedrijf Maximum Evenementen, dat meehelpt aan de productie van de show, hintte op Uden en zo wil het dat de wereldster over twee weken op het podium in het Bevrijdingspark staat.

Lees verder onder de video

Vergunning snel afgegeven

In een videoboodschap aan de burgemeester en wethouders van Uden deden de illusionist en Monique van Dinther van Maximum Evenementen het verzoek om naar Uden te komen. "We hopen dat jullie hier in Utrecht komen kijken en zeggen 'Uden is er klaar voor', ik denk dat jullie daarmee de bewoners heel veel plezier doen", zo zei Klok. Volgens Rogier Schol, ook werkzaam bij het Udense bedrijf, heeft de gemeente er vervolgens 'veel turbo' opgezet, waardoor ze dinsdagochtend groen licht kon geven. "Normaliter staat deze internationale show alleen in grote steden, maar nu hebben wij als Uden de mazzel dat ook deze plaats wordt aangedaan", aldus Schol. 

Show

In de 90-minuten durende show zal het publiek vermaakt worden met alle illusies van verdwijnen en verschijnen waarmee Hans Klok beroemd is geworden. Ook de internationaal bekroonde variété acts, waaronder het spektakel waarbij vijf stuntmotoren door een grote ronde kooi racen, komen in de show langs. Vanwege corona is de capaciteit in de circustent teruggebracht en gasten vanaf 13 jaar moeten een geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.