advertentie Banner SNLR.nl

Hapje, drankje en uitzicht over Den Bosch: ‘Het rad is niet alleen een attractie’

Het grootste reuzenrad van Nederland torent deze zomer boven de Pettelaarse Schans uit. Het rad is onderdeel van de Bossche Zomer en heeft meer te bieden dan alleen een mooi uitzicht.

“Het rad is niet alleen een attractie, maar een echte experience. We bouwen een restaurant in het reuzenrad en elke gondel krijgt een eigen tafeltje”, vertelt organisator John van Vroenhoven.

Je kan de hele dag een hapje komen eten op grote hoogte. Zo is er in de ochtend koffie met een Bossche bol. In de middag is er een uitgebreide lunch, de borrel wordt ook niet overgeslagen en bij zonsondergang kan er ook gedineerd worden.

Volgens de organisatie is dit reuzenrad, dat Smakenrad wordt genoemd, erg uniek. “Wij weten niet of er nog een ander concept is als deze. Er is een rad in Veendam dat frietjes serveert, maar het restaurantconcept is echt uniek”, aldus de organisator.

Dat het Smakenrad nu in Den Bosch staat, is geen toeval voor Van Vroenhoven. “Ik kom zelf uit Den Bosch, maar de gemeente vond het ook erg interessant voor de Bossche Zomer.”

Het reuzenrad is vijftig meter hoog, er zijn 36 gondels waarvan 1 VIP-gondel en vanaf juli tot september open voor bezoek.