Hart van wol op vloer van Bossche moskee

Gebreide sjaals, dassen en mutsen werden dinsdagochtend samengevoegd tot een hart op de vloer van de Arrahma Moskee in Den Bosch.

Het was onderdeel van het project Wol voor Warmte, een initiatief van de stichting ‘Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap’.

De afgelopen maand hebben tientallen Bosschenaren dassen en mutsen gebreid voor de hulporganisatie Stichting Loods. Die stichting ondersteunt onder anderen dak- en thuislozen. Door de coronacrisis dreigen zij nog meer in een kwetsbare situatie terecht te komen, aldus de initiatiefnemers.

Tekst loop door onder de video

“We willen ze op deze manier een warme en persoonlijke boodschap meegeven. Een hart omdat het iets uit het hart is”, zegt Birgitta Hermans over het ‘community art project’. Het hart van wol wordt gefotografeerd en er worden fotokaarten van gemaakt. Op de kaarten komen persoonlijke boodschappen te staan van dak- of thuislozen speciaal voor degenen die de sjaal of muts hebben gemaakt. De sjaals moeten op deze manier symbool staan voor verbinding, warmte en geborgenheid, zo leggen de initiatiefnemers uit.