HC Rosmalen wacht nog altijd op herstel van 'hobbelveld' 1; 'Als één ding mis gaat, gaat alles mis'

Leden van hockeyclub Rosmalen kunnen nog altijd geen gebruikmaken van veld 1. De toplaag van het 'hobbelige'waterveld is donderdag afgekeurd en nu dreigt de start van het nieuwe seizoen in september in gevaar te komen.

De gemeente liet aannemer Top Grass uit Sint-Oedenrode in januari de toplaag van het waterveld vervangen. In maart had het veld speelklaar moeten zijn, maar door problemen met de toplaag is het veld nog altijd niet goed gekeurd en verzoekt de club haar leden met klem geen gebruik te maken van het veld.

"Het is geen vlakke mat", zegt voorzitter Mark Brants. Het veld is hobbelig en is daarom niet veilig. Ongelukken zijn er volgens de voorzitter niet gebeurd. "Maar dat komt ook omdat wij het veld vrij houden. We melden onze leden om het veld niet te betreden."

Volgens Brants vormen de materialen die gebruikt zijn voor de toplaag en de weerinsvloeden de problemen voor hobbelige veld. "Het veld krimpt en zet uit", doelt Brants op de invloed van het weer.

Het missen van veld 1 noemt Brants nu 'jammer', maar als op 1 september het nieuwe seizoen start wordt dat gemis een probleem. "We hebben een grote jeugd- en seniorenafdeling. Dat veld hebben we dan echt nodig."

Het lijkt de wet van Murphy wel. Als één ding mis gaat, gaat alles mis

• Mark Brants

Voor de voorzitter is het een raadsel wanneer het probleem met de toplaag is opgelost. "Het proces verloopt moeizaam en het schuift steeds op. We hebben ook geen garantie. Het lijkt soms de wet van Murphy wel. Als er één ding mis gaat, gaat alles mis."

Brants baalt van het feit dat veld 1 nog onbespeelbaar is, maar zegt tegelijkertijd een fijne samenwerking te hebben met de gemeente en de aannemer. "Die driehoeksverhouding is goed. Er wordt alles gedaan om te werken aan een oplossing."