advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hectiek vlak voor kerst bij Osse winkels

Ondanks de lockdown is er van rust in het Osse centrum geen sprake. Achter de schermen is boekhandel Derijks volledig overgestapt op thuisbezorgen. Ook bij Ter Horst Van Geel gaat de webshop als een malle.

Er moet toch wat verdiend worden in tijden van lockdown. "We rennen ons helemaal te pletter", merkt Astrid Derijks van de boekhandel. "We zijn in een dag omgeschakeld van normale winkel naar verzendbedrijf. En dat is een heel andere tak van sport. Er zitten iedere dag te weinig uren in een dag."

Peter ter Horst vertelt dat het zelfs zo druk is dat ze zelf zijn gaan bezorgen in de regio. "Om te garanderen dat we binnen 48 uur kunnen leveren." Ook Derijks doet alles zelf. "We hebben voorraden in de winkel die we zo direct kunnen doorzetten. Met alle respect voor de postbedrijven; zij hebben het zo druk. Als ik weet dat het hier ligt, dan weet ik ook zeker dat het op tijd bij de klanten is."

Met man en macht wordt er gewerkt om alles voor Kerst bij de klanten te krijgen. "Iedereen draagt zijn steentje bij; een mooi saamhorigheidsgevoel", aldus Derijks. En als het straks Kerst is? "Dan plof ik neer onder de kerstboom."