Heel even dacht Sanne Voets ook met de landenwedstrijd goud gehaald te hebben op de Paralympische Spelen

Voor Sanne Voets mogen de Paralympische Spelen uiterst succesvol genoemd worden. De Berghemse veroverde twee gouden en één zilveren medaille. Toch dacht ze heel even dat ze ook op de landenwedstrijd goud gewonnen had.

Twee individuele gouden medailles en een zilveren plak met het Nederlands team op de landenwedstrijd. Dat was het resultaat voor Voets na de Paralympische Spelen in Tokio. Toch was de dresseur er even van overtuigd dat Nederland goud gehaald had in de landenwedstrijd. “Toen ik rond de ring reed, werd er een score omgeroepen. Ik moest 78,1 punten halen voor het goud. Na mijn proef had ik een score van 78.2. Ik dacht heel even dat we teamgoud hadden.”

“Toen bleek dat er tijdens mijn proef een correctie gedaan was. Daardoor was de eerder genoemde score niet meer actueel. Uiteindelijk reden wij daar een dik persoonlijk record en hadden we de beste score van de dag en zelfs van het hele landentoernooi. Dus moet je dan ontevreden zijn? Ik denk van niet”, blikt Voets terug.

Andere verwachtingen

Op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro veroverde Voets al een gouden medaille. Dat was toen een regelrechte verrassing. Voor de Spelen in Tokio waren er andere verwachtingen. “Op het laatste EK en WK pakte ik alle drie de medailles. Dan wordt er gelijk van je verwacht dat je dat ook op de Spelen doet. Terwijl we allemaal weer op nul beginnen.”

Toch maakte Voets de verwachtingen waar. Al tijdens de kür voelde ze dat het goud binnen was. “Toen ik de laatste lijn opreed richting de jury wist ik dat alles goed gegaan was. Het vertrouwen in mijn paard is zo groot. Als wij een goede proef neerzetten is er niemand die daar aan kan tippen.”