Heelwijk in Heesch neemt extra coronamaatregelen

Zorgcentrum Heelwijk in Heesch heeft extra voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van corona zo veel mogelijk tegen te gaan.

Sinds woensdag staat er een gastvrouw bij de ingang die bij bezoekers checkt of ze corona-gerelateerde klachten hebben. Ze wijst de bezoekers op de geldende hygiënemaatregelen en ziet er op toe dat er maximaal één bezoeker per dag voor een bewoner binnenkomt.

De maatregelen zijn genomen na een corona-uitbraak op de afdeling Binnenhof, de kleinschalige afdeling waar mensen met dementie wonen. Zeker 20 bewoners en een aantal medewerkers werden positief getest. Ook zijn er enkele bewoners aan de gevolgen van het virus overleden. Voor die afdeling is nu een aparte entree en uitgang gemaakt. Vanaf donderdag is het restaurant van Heelwijk alleen toegankelijk voor de eigen bewoners, met uitzondering van de bewoners van Binnenhof. Bewoners, familie en andere betrokkenen zijn gisteren en vandaag geïnformeerd over de extra maatregelen.

“We vinden het heel vervelend dat we deze maatregelen moeten invoeren. Maar gezien de snelheid waarmee het corona-virus zich op Heelwijk verspreidt, kunnen we niet anders dan deze maatregelen nemen. Zodra de situatie het toelaat, bouwen we deze maatregelen uiteraard zo snel mogelijk weer af”, laat Annemarie van Daalwijk van BrabantZorg weten.