advertentie Banner SNLR.nl

Facebook CV Oan de Kant

Heesche club wil wagen bewaren voor optocht 2021

CV Oan de Kant uit Heesch is op zoek naar een bouwschuur. Niet om een wagen te bouwen, maar om de huidige wagen te bewaren voor de optocht van 2021.

De carnavalsoptocht van Krullendonk werd zondag afgelast vanwege het slechte weer. "We vinden het zonde om de wagen nu af te breken", zegt Lars van de Wetering van carnavalsvereniging Oan de Kant. Om hun werk niet verloren te laten gaan, wil de club de wagen ergens stallen om hem volgend jaar weer uit de schuur te kunnen halen. Op Facebook deed Oan de Kant woensdagmiddag een oproep.

We bouwen er wel een stuk bij. Of er komt een karretje achter.

• Lars van de Wetering, cv Oan de Kant

De wagen is zo'n 5 meter lang en 4,5 meter hoog. "Hij moet in ieder geval in de schuur passen. De enige andere eis is dat de schuur waterdicht moet zijn." Zelfs als de wagen maar gedurende een korte periode ergens gestald kan worden, zou de club dat fijn vinden.

Niet achterover hangen
Het thema van de wagen is niet actueel en zou dus prima meekunnen in de optocht van volgend jaar. Een bewuste keuze. "We proberen altijd ons thema algemeen te houden. Aanpassen aan de actualiteit doen al zo veel groepen", vertelt Van de Wetering. Het maakt het werk voor volgend jaar een stuk gemakkelijker. Maar helemaal achterover leunen, gaat Oan de Kant niet doen. "Dan bouwen we er wel een stuk bij. Of er komt een karretje achter."

We gaan de optocht niet inhalen als er nauwelijks animo is. Dat zijn we nu aan het peilen. Als ongeveer tachtig procent mee doet, gaat het door. Maar dan moet er eerst nog een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente Bernheze.

• Robert Trum, optochtcommissie Stichting Carnavalsviering Heesch

Optocht tijdens Halfvasten?
Stichting Carnavalsviering Heesch onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de optocht op zaterdag 14 maart in te halen. Woensdagochtend stuurde Robert Trum namens de optochtcommissie een mail naar de clubs om de animo te peilen. Na een paar uur heeft hij vier reacties, waarvan twee clubs wel willen meedoen en twee niet. "We gaan het niet doen als er nauwelijks animo is. Als ongeveer tachtig procent mee doet, gaat het door", zegt Trum. "Maar dan moet er eerst nog een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente Bernheze." Oan de Kant doet in ieder geval niet mee als de optocht ingehaald wordt. Van de Wetering: "We zijn niet in de gelegenheid om mee te doen op die datum. Een aantal van onze leden kan niet."

Op carnavalszondag werd er in plaats van de optocht een optochtbal gehouden in cultureel centrum De Pas.