Boek over gamende kinderen: 'ouders ervaren problemen'

Gamer Koen Schobbers uit Heesch brengt in het najaar een boek uit voor ouders die problemen ervaren met gamende kinderen. 

Het idee voor het boek kwam omdat Schobbers merkt dat ouders vaak niet weten hoe om te gaan met gamende kinderen. "Ouders ervaren problemen", vertelt Koen, die zelf ook regelmatig gamede in zijn jeugd.  “Mijn vader vond dat gamen wel interessant, maar tussen mij en mijn moeder ontstond een gat. Ze had weinig interesse in gamen en daardoor begrepen mijn moeder en ik elkaar niet. Pas toen ik mijn eerste interview gaf aan de NOS en ik later meer in de media verscheen veranderde dat en ging ze wat begrijpen van de e-sportwereld”, legt Schobbers zijn eigen situatie uit

In het boek geeft Schobbers uitleg over hoe ouders om kunnen gaan met kinderen die gamen. Schobbers was zelf een tijd e-sporter en beschikte zelfs over een topsportstatus. Nu wil hij vooral ouders helpen die kinderen hebben die gamen. “Het boek is vooral informatief en er worden verschillende thema’s in behandeld”, vertelt de Heeschenaar.  Ook worden in het boek verschillende scenario's omschreven omdat niet ieder kind evenveel gamet. 

Idee
Het idee om een boek te schrijven ontstond al in 2016 toen Schobbers een workshop gaf over gamen. “Ik kreeg veel vragen van ouders. Bij workshops vertel ik mijn verhaal aan dertig tot vijftig mensen. Ik kan dan niet iedereen helpen”, legt Schobbers uit. In het boek wordt niet alleen de input van Schobbers verwerkt. Experts op verschillende gebieden geven in het boek tips.  Ook doen ouders met gamende kinderen hun verhaal.

Het is nog niet bekend hoe het boek precies gaat heten. Schobbers lanceert binnenkort ook een website voor ouders met gamende kinderen. Het boek komt naar verluid aan het begin van het nieuwe schooljaar uit.

advertentie

Lees ook deze artikelen