Ons Kloosterpad geopend, een wandelpad langs diverse kloosters in de regio

Ons Kloosterpad, een ruim 330 kilometer lang wandelpad dat onder meer langs kloosters in Haren, Heeswijk-Dinther, Megen en Ravenstein loopt, is vrijdag 30 april 2021 geopend. Aanleiding is het Brabantse Kloosterjaar 2021.

Met een wandeling van klooster Bethlem in Haren naar klooster Zusters Clarissen in Megen werd het kloosterpad vrijdag officieel geopend. Projectleider van het Kloosterpad Jasper van Deursen, Zuster Johanna, burgemeester Wobine Buijs en de commissaris van de koning liepen de route van zo'n vier kilometer.

Vanaf 1 mei kunnen de eerste wandelaars gebruik maken van het zogeheten ‘Ons Kloosterpad’, waarbij zij langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen in midden en oost Brabant lopen. Het Kloosterpad is opgedeeld in 15 etappes, variërend van 16,5 tot 28 kilometer. De beschrijving van de etappes en hun kaarten zijn vanaf dan ook terug te vinden op de website van Visit Brabant.

U kunt verder lezen onder de reportage. 

Bindboek

Om wandelaars op weg te helpen is er een Bindboek. “Deze gids verbind je met verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen aan de bijzondere plekken langs het pad”, aldus de organisatie van Brabants kloosterleven. Het boek is vanaf 30 april te koop bij de meeste kloosters langs het pad en te bestellen bij Berne Media.