advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hellegers: 'Kinderen beïnvloed voor later'

Burgemeester Henk Hellegers van Uden vreest dat deze periode waarin kinderen niet naar school kunnen voor hen consequenties heeft voor later.

"Niet ieder kind verkeert momenteel in dezelfde situatie", benoemt Hellegers in een speciale aflevering van het televisieprogramma Focus op Dtv Uden. Hiermee wijst hij erop dat kinderen van ouders die een vitaal beroep hebben wel opvang krijgen en andere kinderen thuis aan school moeten werken. "Ik ben vol bewondering voor de creativiteit. Lang niet elke ouder is in staat om thuisonderwijs te geven. Niet elk kind is daarin ook even gemakkelijk", zegt de Udense burgemeester. "Hier gebeurt wel iets wat een kind kan beïnvloeden in de rest van zijn leven."

Saamhorigheid
Het gevoel van saamhorigheid is groot in de gemeente Uden, merkt de burgemeester. "Dat zie je aan het feit dat op een dag 25 mensen zich bij Brabant Zorg melden om de handen uit de mouwen te steken."

(de tekst gaat verder onder de video)

Foodcourt
De burgemeester is niet van plan om het foodcourt af te gaan sluiten. De afgelopen tijd werd het drukker en drukker bij de horecazaken, waar afhalen gewoon mogelijk is. Ook bij de aardbeiendrive was het veel drukker dan normaal. Dat heeft geleid tot een aantal maatregelen, zoals het verbod op het opeten van voedsel op de parkeerplaats en op sommige plaatsen eenrichtingsverkeer. Hellegers: "Ik vind echt dat we ons met zijn allen aan de regels moeten houden. We zullen mensen die zich er niet aan houden bekeuren. Sluiting is op dit moment niet aan de orde. Dat doen we pas als er geen andere oplossing meer voor handen is."