Henk Norel (Heroes Den Bosch) beëindigt basketballoopbaan per direct vanwege knieklachten

Henk Norel zet definitief een punt achter zijn spelersloopbaan. De 33-jarige center van Heroes Den Bosch neemt die beslissing noodgedwongen vanwege aanhoudende knieklachten.

Norel voegde zich begin dit jaar bij de selectie van Heroes Den Bosch. Toen was het al de vraag of de 79-voudig international aan spelen toe zou komen. Hij maakte minuten, maar heeft nu dus toch besloten zijn actieve spelerscarrière te beëindigen.

'Performance trainer'

Dat wil niet zeggen dat hij niet alsnog actief blijft binnen de Bossche basketbalclub; Norel gaat namelijk de 'coaching staff' versterken. Heroes  wilde Norel met zijn kennis en ervaring naar eigen zeggen 'toch graag behouden voor de club' en heeft zodoende nu met hem overeenstemming bereikt om de rol van performance trainer te gaan vervullen. 

In die rol zal hij zich met name bezighouden met het specialistisch begeleiden van talenten binnen de selectie en daarnaast ook het ondersteunen van head coach Jean-Marc Jaumin.

Tevreden

Technisch manager Roel van de Graaf reageert verheugd op de nieuwe rol voor Norel: “Als absolute liefhebber van de sport is het natuurlijk enorm jammer dat het voor Henk als speler hier ophoudt, maar dat we hem in een nieuwe rol toch kunnen behouden voor de club, stemt me uitermate tevreden. Het is een uitgelezen kans om de kennis en ervaring van Henk, die hij in de afgelopen 15 jaar heeft opgedaan, te gebruiken om vooral de jongere spelers binnen de selectie nóg beter te kunnen begeleiden."

Ook Henk Norel zelf reageert enthousiast: “Ik ben trots en blij dat ik vanaf morgen deel uitmaak van de technische staf van Heroes Den Bosch. Ik  ga mijn kennis en ervaring delen met wat extra focus op de jonge jongens in het team. Ik ken Jean-Marc en Jeroen (van Vugt; assistent coach, red.) goed en we hebben duidelijke afspraken gemaakt over de rolverdeling. Uiteraard ben ik ook teleurgesteld over het feit dat ik niet meer kan spelen. De knieklachten speelden weer op tijdens en na de maand januari, waardoor ik heb moeten besluiten niet meer te spelen.“